Waarom een hygiënische reiniging nodig is

Er zullen +/- 9,5 miljard mensen zijn op aarde tegen 2050, wat gelijk is aan een toename van 90 miljoen mensen per jaar
Men voorspelt dat er 9,5 biljoen mensen op deze planeet zijn in 2050. Deze bevolkingstoename gaat samen met de toename van microbieel risico.

In 2050 ...

Men voorspelt dat er 9,5 biljoen mensen op deze planeet zullen zijn tegen 2050, met een toename van bijna 90 miljoen per jaar. Zo’n bevolkingstoename houdt ook een toename in van het risico op besmettingen. De snel veranderende levensstijl verhoogt ook het dagdagelijkse besmettingsrisico.

Iedereen kan een infectie oplopen maar sommige mensen zijn kwetsbaarder: Baby's, Ouderen of mensen met een lichamelijke beperking, Aanstaande moeders.

Wie is het meest kwetsbaar

Ledereen kan een infectie oplopen maar sommigen zijn kwetsbaarder dan anderen: baby's, ouderen, mensen met een lichamelijke beperking, zwangere vrouwen.

Ook kan de aanwezigheid van een huisdier sommige elementaire hygiëneregels opleggen, effectief voor het dier zelf en voor de familiecirkel.

Indien u huisdieren hebt

Dieren (katten, honden, cavia's, goudvissen,...) maken vaak deel uit van ons dagelijkse leven. Ze leven in huis en slapen soms in ons bed. Maar huisdieren kunnen dragers zijn van vele ziektekiemen of allergenen die ernstige ziektes kunnen veroorzaken. Wie huisdieren heeft, moet zich aan een aantal elementaire hygiëneregels houden : zowel voor dier, de familie en de leefomgeving.