Uw Huis

De keuken is een van de meest bezochte plekken in huis.

Keuken

De keuken is een van de drukste plekken in huis. Vandaar dat we hier een belangrijke hoeveelheid gevaarlijke bacteriën aantreffen, zoals Listeria of Salmonella, die een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.

Style
Two columns
Een extreem vochtige lucht, hoge temperaturen en organische resten helpen om dit tot de ideale omgeving te maken voor het ontwikkelen van bacteriën.

Badkamer en WC

Extreem vochtige lucht, hoge temperaturen en aanwezigheid van organische resten zorgen ervoor dat dit de ideale plaats is voor het extra snel vermenigvuldigen van bacteriën.

Oppervlaktes die in contact komen met handen en voedsel zijn krachtige vectoren voor kruisbesmetting omdat deze allerlei soorten bacteriën verzamelen.

Vloeren en oppervlakken

Oppervlakken die in contact komen met onze handen en (rauw) voedsel kunnen makkelijk kruisbesmetting veroorzaken omdat ze allerlei bacteriën bevatten. Vloeren en tapijten zijn ook mogelijke dragers omdat deze in contact zijn met schoenen, een bron van externe besmetting (speeksel, uitwerpselen…).

 

Style
Two columns
Voor een lager energieverbruik wassen sommige mensen hun was op een lage temperatuur en verminderen de hoeveelheid wasmiddel.

Wasplaats

Er wordt alsmaar vaker gewassen op lage temperatuur en met minder wasmiddelen om energie te besparen. Hierdoor worden vaak niet alle potentiële schadelijke bacteriën uit het textiel verwijderd.

Style
Two columns
Daarom dienen kamers minstens één keer per dag geventileerd te worden, vooral die waarin we vaak en lang verblijven (slaapkamers, keuken, etc).

Luchtverfrissers en geuren

Ruimtes moeten dagelijks minstens één keer verlucht worden, vooral die waar we vaak en lang verblijven (slaapkamers, keuken, woonkamer, etc.). Om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren, is het van belang om regelmatig de ruimte schoon te maken door te dweilen met niet agressieve, maar efficiënt werkende producten.

Style
Two columns