U bent hier

Tips en tricks om je keuken gedesinfecteerd en veilig te houden van risicovolle ziektekiemen.
Deel eigen advies:

Keuken

  • In overeenstemming met de Wereldgezondheidsorganisatie zouden we aparte apparatuur en voorwerpen moeten gebruiken zoals messen en snijborden om rauw eten te snijden.
  • Houd de koelkast op 0 tot 4°C en reinig hem zo vaak mogelijk.
  • Was 1 keer per week de vuilnisbak
  • Rauwe eieren kunnen van nature besmet zijn met salmonella in een dosis die niet gevaarlijk is voor de gezondheid, maar het wel kan worden in een mum van tijd. Bacteriële groei kan toenemen van 5 tot 100 miljard in één nacht bij bewaring boven de 20°C. Neem de nodige voorzorgen telkens je rauwe eieren gebruikt in de keuken. Onderzoekers hebben een beslag gemaakt met salmonella besmette eieren, melk en bloem. Achteraf hebben ze de objecten (die eerder gesteriliseerd waren) uit de nabije omgeving onderzocht. Na het kloppen van het beslag met een vork waren de salmonellabacteriën verspreid tot op één meter van de kom (oa. op deurklinken, -knoppen, muren, kranen, werkblad, vloer,…). Na het kloppen van het beslag met een elektrische mixer in een open kom werden er salmonellabacteriën gevonden tot 3 à 4 meter van de kom. Conclusie: je gebruikt het best een afgesloten mixer die je na gebruik grondig reinigt.