Ontdek de 4 grootste bronnen van besmetting thuis. SANYTOL biedt jou de meest effectieve producten om je huis schoon te houden.

Vloeren en oppervlaktes

Uw huis is een van de plaatsen waar men best aandacht besteedt aan hygiëne om bacteriële besmetting te voorkomen, vooral in de plaatsen waar men lange tijd doorbrengt.

Uw huis goed gedesinfecteerd houden met de juiste producten is zorgen voor uzelf en voor het welzijn van uw familie. Oppervlakken die in contact komen met onze handen en (rauw) voedsel kunnen makkelijk kruisbesmetting veroorzaken omdat ze allerlei bacteriën verzamelen. Vloeren en tapijten zijn ook gevaarlijk omdat deze in contact zijn met schoenen, vaak een bron van externe besmetting (speeksel, uitwerpselen…).

Een recente studie onthult vier soorten besmettingsgevaren:

  1. Vochtige ruimtes of bepaalde voorwerpen zoals afvoerfilters, afwasbakken, afvoeren, etc. waar bacteriën zich eenvoudig snel kunnen vermenigvuldigen. Een regelmatige ontsmetting volstaat om bacteriële gevaren te beperken.
     
  2. Voorwerpen die gebruikt worden om het lichaam of het huis mee schoon te maken zoals sponzen, handdoeken, handschoenen, dweilen, vodjes, afwassponjes, etc. verzamelen heel veel bacteriën. Ze worden beschouwd als de belangrijkste kruisbesmetters omdat iedereen van de familie hiermee dagelijks in aanraking komt, en moeten we ze dagelijks schoonmaken. 
     
  3. De oppervlakken die in contact komen met handen en etenswaren zijn ook serieuze doorgevers. Als uw handen en deze oppervlakken niet goed schoongemaakt worden is het zeer waarschijnlijk dat heel de familie besmet raakt.
     
  4. Andere oppervlakken: zoals vloeren, tapijten, vloerbekleding, slaapkamers, meubelen en verschillende soorten voorwerpen die minder snel besmet raken.