Keuken
De keuken is een van de drukste plekken in huis. Vandaar dat we hier een belangrijke hoeveelheid gevaarlijke bacteriën aantreffen, zoals Listeria of Salmonella, die een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.
Badkamer en WC
Extreem vochtige lucht, hoge temperaturen en aanwezigheid van organische resten zorgen ervoor dat dit de ideale plaats is voor het extra snel vermenigvuldigen van bacteriën.
Vloeren en oppervlakken
Oppervlakken die in contact komen met onze handen en (rauw) voedsel kunnen makkelijk kruisbesmetting veroorzaken omdat ze allerlei bacteriën bevatten. Vloeren en tapijten zijn ook mogelijke dragers omdat deze in contact zijn met schoenen, een bron van externe besmetting (speeksel, uitwerpselen…).
Wasplaats
Er wordt alsmaar vaker gewassen op lage temperatuur en met minder wasmiddelen om energie te besparen. Hierdoor worden vaak niet alle potentiële schadelijke bacteriën uit het textiel verwijderd.
Luchtverfrissers en geuren
Ruimtes moeten dagelijks minstens één keer verlucht worden, vooral die waar we vaak en lang verblijven (slaapkamers, keuken, woonkamer, etc.). Om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren, is het van belang om regelmatig de ruimte schoon te maken door te dweilen met niet agressieve, maar efficiënt werkende producten.